Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: Кілька країн ЄС захотіли обмежити ціни на весь газ, що імпортується до Європи

Politico: Кілька країн ЄС захотіли обмежити ціни на весь газ, що імпортується до Європи

Категорія: Головне, Політика
Politico: Кілька країн ЄС захотіли обмежити ціни на весь газ, що імпортується до ЄвропиРяд європейських країн, у тому числі Італія та Польща, виступили за встановлення стелі цін на весь газ, що імпортується до Євросоюзу. Про це пише газета Politico із посиланням на дипломатів.

Зазначається, що відповідний заклик було озвучено у рамках обговорення введення стелі цін на російський газ країнами Євросоюзу.

За інформацією видання, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що подібний варіант розглядається, проте Брюссель поки що виступає проти цієї ідеї, оскільки втілити її значно складніше, ніж обмежити ціни лише на паливо з Росії.

При цьому уточнюється, що не всі країни одноголосно погоджуються з ідеєю обмеження цін на пальне. За словами співрозмовників газети, Німеччина «скептично» поставилася до цієї пропозиції. Не підтримали ідею Угорщина, Словаччина та щонайменше дві країни.

При цьому Угорщина наполягає на тому, щоб рішення щодо енергетичної політики ЄС приймалися одноголосно, а не більшістю голосів, як цього вимагає Єврокомісія.

2 вересня стало відомо, що країни «Великої сімки» вже запровадили ціну на російську нафту. Її вартість обмежать із 5 грудня, а нафтопродуктів — із 5 лютого 2023 року.