Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЗСУ визнала відповідальність за вибухи на військовому аеродромі у Криму

ЗСУ визнала відповідальність за вибухи на військовому аеродромі у Криму

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
ЗСУ визнала відповідальність за вибухи на військовому аеродромі у Криму Головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Валерій Залужний та перший заступник голови оборонного комітету Верховної Ради Михайло Забродський визнали відповідальність української армії за вибухи на військовому аеродромі у кримському місті Саки 9 серпня. Про це вони написали у статті, опублікованій виданням "Укрінформ".

Автори зазначають, що віддаленість конфлікту не дає росіянам так виразно відчути втрати та поразки, а тому Київ має зробити їх «гострими, природними та цілком відчутними» для громадян Росії.
 
«Переконаним прикладом правильності такого підходу цього року є успішні зусилля ЗС України щодо фізичного перенесення бойових дій на тимчасово окуповану територію АР Крим. Йдеться про серію успішних ракетних ударів по кримських авіабазах супротивника, насамперед — по аеродрому Сакі», — йдеться у статті.

Також Залужний та Забродський засумнівалися у тому, що війна завершиться у 2022 році. На думку головнокомандувача ЗСУ, якщо бойові дії безперечно триватимуть у 2023 році, то Україні знадобиться більше військових поставок від західних партнерів.

Раніше у Пентагоні заявляли, що вибухи на російській військовій авіабазі Саки у Криму 9 серпня спровокував обстріл з боку української армії. При цьому у відомстві спростували інформацію про те, що США передали Києву зброю для атак на півострів.