Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » Головнокомандувач ЗСУ не виключає "обмеженої" ядерної війни

Головнокомандувач ЗСУ не виключає "обмеженої" ядерної війни

Категорія: Новини Позиція, Політика
Головнокомандувач ЗСУ не виключає "обмеженої" ядерної війни Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний заявив: «Існує пряма загроза застосування за певних обставин тактичної ядерної зброї збройними силами Росії».

Про це він написав у статті, опублікованій державним виданням «Укрінформ»

"Також не можна повністю виключати можливість прямого залучення провідних країн світу до "обмеженого" ядерного конфлікту, в якому вже прямо проглядається перспектива Третьої світової війни", - додав Залужний.

Верховний головнокомандувач  опублікував своє перше офіційне підтвердження того, що масштабні удари по російських базах у Криму та складу зброї були українськими операціями. Початковий величезний вибух на початку серпня на авіабазі в Саках раніше був визнаний українським ударом лише через анонімні витоки в західні ЗМІ з боку високопосадовців.

Оскільки бойові дії майже напевно продовжаться і в 2023 році, Україна має зробити війну «ще гострішою та відчутнішою для росіян та інших окупованих регіонів, незважаючи на величезну відстань до цілей», — написав Валерій Залужний.

Він назвав кримські удари "переконливим прикладом" закликів Києва до союзників направити зброю більшої дальності для його  солдатів на передову. Москва, за словами генерала, може бити у 20 разів далі.