Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » "Ялта близько, переговорів з РФ не буде"

"Ялта близько, переговорів з РФ не буде"

Категорія: Новини Позиція, Політика
 "Ялта близько, переговорів з РФ не буде" У п’ятницю та суботу у Києві, у режимі повного інформаційного мовчання, відбулася 18-та зустріч Yalta European Strategy – найавторитетніший український міжнародний форум, який щороку проводить Фонд Віктора Пінчука.
 
Його учасники – організатори, присутні журналісти тощо – мали виконувати правило: не повідомляти ані про сам форум, ані про заяви посадовців, що там звучали.

Тому виступи польського прем'єра Левітса, Моравецького, очільниці МЗС Німеччини Анналени Бербок, президента Зеленського, міністрів Кулеби та Федорова, очільника ГПУ Костіна, глави ОПУ Єрмака та багатьох інших посадовців залишалися без повідомлень у ЗМІ.
 
На заході президент України Володимир Зеленський сказав одночасно західним партнерам, східним ворогам
та українському суспільству про те, що Україна не має наміру починати переговори з РФ та закликає Захід не вірити у будь-які обіцянки Путіна.

"Зараз ми ближче до Ялти, ніж були на попередніх конференціях YES за останні 8 років (з 2014 року форум YES тимчасово відбувається у Києві, а не у Ялті, як це було до окупації Криму Росією). Думаю, у вас усіх є це відчуття", - сказав Володимир Зеленський, відкриваючи цьогорічну зустріч.

"Контури поразки Росії стануть очевидні після цих 90 днів. Якщо всі ми витримаємо", - заявив президент України.