Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Вірменія звернеться до Росії за допомогою через конфлікт із Азербайджаном

Вірменія звернеться до Росії за допомогою через конфлікт із Азербайджаном

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Вірменія звернеться до Росії за допомогою через конфлікт із АзербайджаномВірменія звернеться до Росії по допомогу через загострення ситуації на кордоні з Азербайджаном. Про це повідомила прес-служба уряду Вірменії у Telegram.

Уточнюється, що таке рішення ухвалено з метою реалізації Договору про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між Росією та Вірменією, а також з метою задіяння положень Договору про колективну безпеку (ОДКБ) та РБ ООН.
 
Участь у засіданні Ради Безпеки, окрім членів Ради безпеки, також взяв президент Республіки Ваагн Хачатурян. На зустрічі політики обговорили подальші кроки, спрямовані на протидію агресивним діям Азербайджану, що почалися опівночі.

Раніше президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном. У Єревані уточнили, що Пашинян розповів "подробиці агресивних дій збройних сил Азербайджану стосовно суверенної території Вірменії". Прем'єр назвав дії Баку неприпустимими та вказав на важливість адекватної реакції міжнародної спільноти.