Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Під Харковом затримали російських вчителів

Під Харковом затримали російських вчителів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Під Харковом затримали російських вчителів Затриманим в Україні російським вчителям може загрожувати до 12 років ув'язнення. Українським вчителям, які погодилися працювати за російською програмою, загрожує до 15 років, повідомила віце-прем'єр українського уряду Ірина Верещук.

На Харківщині затримали вчителів із Росії, які викладали у місцевих школах за російською програмою, повідомила віце-прем'єр України Ірина Верещук виданню «Страна.ua».

За словами Верещук, затриманих судитимуть за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни; за цією статтею загрожує до 12 років позбавлення волі).

При цьому російських вчителів не розглядатимуть як полонених для обміну, оскільки вони не є комбатантами, заявила віце-прем'єр. «Вони скоїли злочин проти нашої держави. <...> Там серйозні терміни покарання», - зазначила вона.

Судитимуть також українських вчителів, які погодилися викладати за російською програмою, стверджує Верещук. Вони проходитимуть за статтею про колабораційну діяльність (до 15 років позбавлення волі).