Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » NASA знову спробує запустити ракету до Місяця 27 вересня

NASA знову спробує запустити ракету до Місяця 27 вересня

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
NASA знову спробує запустити ракету до Місяця 27 вересня Пуск ракети Space Launch System (SLS) до Місяця в рамках програми Artemis (Артеміда-1) планується на 27 вересня, а не на 23, як передбачалося раніше. Про це 12 серпня повідомило Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).
 
"Запуск планується на 27 вересня, запасна дата - 2 жовтня", - йдеться в повідомленні. У NASA зазначили, що перенесення дати запуску з 23 на 27 вересня пов'язане з необхідністю проведення низки тестів.

3 вересня глава NASA Білл Нельсон заявив, що управління відкладе наступну спробу запуску принаймні до середини жовтня. Це з уникненням конфлікту з розкладом наступного екіпажу Міжнародної космічної станції (МКС). У рамках місії Crew-5 екіпаж із чотирьох осіб вирушить у перший тиждень жовтня.

Як зазначає агентство, затримки та несправності у день запуску не є рідкістю в космічній сфері, особливо це стосується нових ракет.

Раніше того ж дня пусковий директор Чарлі Блекуелл-Томпсон оголосила про відміну другої спроби запуску.

Передбачалося, що старт місії відбудеться 2 вересня. Як запевнив 29 серпня керівник програми Artemis Майкл Сарафін, перешкод для запуску не було. Плани довелося змінити через несприятливий прогноз погоди.

Також керівник програми SLS Джон Ханікатт зазначив, що після виявлення у понеділок витоку водню інженери перевірили справність двигунів та не виявили жодних пошкоджень.

20 серпня стало відомо, що NASA обрало потенційні райони для висадження астронавтів на Місяць. Уточнювалося, що всі 13 місць розташовані біля Південного полюса Місяця.

У рамках місії Artemis I корабель здійснить політ орбітою Місяця і повернеться на Землю. Його місія триватиме 42 дні.