Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » Захід погодився передати Україні заморожені золотовалютні резерви Росії

Захід погодився передати Україні заморожені золотовалютні резерви Росії

Категорія: Новини Позиція, Політика
Захід погодився передати Україні заморожені золотовалютні резерви Росії Глава Мін'юсту України Денис Малюська стверджує, що угоду про передачу Україні 300 млрд доларів золотовалютних резервів Росії можуть ратифікувати вже цієї зими.
 
За його словами, країни Заходу досягли відповідної політичної згоди, але залишилося розробити відповідний юридичний механізм. Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону.

«Розуміння та згода наших партнерів щодо того, що Україні потрібно передавати кошти золотовалютних резервів РФ, є. З якою країною ми не розмовляли б, політична згода є. Питання лише у тому, щоб надати інструменти, як це зробити», - сказав Малюська.

Міністр юстиції зазначив, що Україна зараз створює такий юридичний інструмент – міжнародний договір.

"Це буде великий міжнародний договір, де країни зможуть приєднуватися і на виконання цього договору передавати нам активи та знімати імунітет з активів РФ", - пояснив Малюська.

Чиновник повідомив, що золотовалютні резерви РФ поки що захищені суверенним імунітетом, тобто одна країна не може відібрати щось в іншої просто так.

«Перший етап – суверенні активи близько 300 млрд. доларів. Другий етап, набагато складніший і триваліший, — це вилучення інших активів. Наприклад, російських державних компаній чи навіть російських олігархів», - сказав Малюська.

Глава Мін'юсту стверджує, що за сприятливого сценарію договір можуть ратифікувати вже цієї зими.