Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ОДКБ вирішила відправити місію до Вірменії

ОДКБ вирішила відправити місію до Вірменії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
ОДКБ вирішила відправити місію до Вірменії Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) вирішила направити до Вірменії місію для оцінки ситуації на вірмено-азербайджанському кордоні на чолі з генсеком Станіславом Засем. Про це повідомив речник ОДКБ Володимир Зайнетдінов.

Було погоджено пропозицію щодо створення робочої групи з числа співробітників секретаріату та військовослужбовців об'єднаного штабу для постійного моніторингу ситуації у зоні відповідальності ОДКБ

Прес-секретар уточнив, що супроводжуватимуть генсека начальник Об'єднаного штабу ОДКБ генерал-полковник Анатолій Сидоров та представники держав-членів Організації.

За словами Зайнетдінова, місія підготує доповідь щодо ситуації в регіоні, а також запропонує варіанти дій щодо деескалації конфлікту. Документ буде подано главам держав на сесії Ради колективної безпеки, яка відбудеться восени в Єревані.

Обстріл кордонів Вірменії

13 вересня Міноборони Вірменії повідомило про обстріл своїх прикордонних територій армією Азербайджану. Військові відкрили інтенсивний вогонь із артилерії за підтримки безпілотників. У Єревані також заявили про використання Азербайджаном спецназу.

Обстріли торкнулися міст Горіс, Капан, Джермук, Корнідзор. Також загострення було зафіксовано у районі сіл Варденіс, Арені, Сотк, Верін Шоржа, Норабак, Кут та Мец Масрік. Російських солдатів зі 102-ї бази у вірменському місті Гюмрі негайно підняли по тривозі.