Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » La Vanguardia: європейські газові сховища можуть спорожніти на початку лютого 2023 року

La Vanguardia: європейські газові сховища можуть спорожніти на початку лютого 2023 року

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
La Vanguardia: європейські газові сховища можуть спорожніти на початку лютого 2023 року Європейські газові сховища можуть спорожніти на початку лютого 2023 року. Так, запаси газу в регіоні оцінила іспанська газета La Vanguardia з посиланням на експертів.

«Ста шістдесяти газових сховищ у 18 країнах із рівнем заповненості майже на 83 відсотки вистачить, щоб забезпечити лише 21 відсоток річного споживання у країнах-членах ЄС», — йдеться у матеріалі.

Наголошується, що зараз перед європейськими лідерами стоїть завдання зробити так, щоб нинішніх запасів газу вистачило на всю зиму. Автор пише, що для цього доведеться скоротити споживання палива та перерозподілити надлишки.

"Можна було б протриматися і до березня 2023 року, але за умови, що Москва відновить постачання газу, хай навіть у маленькому обсязі", - пише видання.

Експерти сумніваються, що Європа зможе досягти мети щодо скорочення споживання. Також вони не впевнені, чи має регіон інфраструктура для того, щоб розподіляти ресурси між країнами, які їх потребують.

12 вересня Єврокомісія (ЕК) запропонувала стримати безпрецедентне зростання цін на газ у регіоні за допомогою запровадження тимчасового податку на надприбутки енергетичних компаній. Захід може торкнутися нафтових, газових, вугільних та нафтопереробних організацій, які отримали додаткові доходи у 2022 році.
 
ЄК вважає, що такі компанії наживаються на стрімко зростаючих цінах на енергоресурси і, за задумом, мають зробити «внесок солідарності» до спеціального фонду. Кошти з нього європейські країни зможуть витратити на заходи щодо пом'якшення наслідків енергетичної кризи.