Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Путін та Шольц обговорили ситуацію в Україні та безпеку на Запорізькій АЕС

Путін та Шольц обговорили ситуацію в Україні та безпеку на Запорізькій АЕС

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Путін та Шольц обговорили ситуацію в Україні та безпеку на Запорізькій АЕС Президент Росії Володимир Путін зателефонував канцлеру Німеччини Олафу Шольцю. Про це повідомили в уряді ФРН, повідомляє ТАСС.

За інформацією німецького кабміну, політики обговорили ситуацію в Україні. Зокрема, Шольц під час бесіди висловився за дипломатичне врегулювання конфлікту. Він також закликав забезпечити безпеку Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС).
 
"У цьому контексті він закликав уникати будь-яких кроків щодо ескалації та негайно виконувати заходи, рекомендовані в доповіді МАГАТЕ", - уточнили в прес-службі.

Зазначається, що Шольц та Путін також обговорили ситуацію з постачанням продовольства на світовий ринок. Канцлер та російський президент домовилися продовжувати контакти. Востаннє політики говорили телефоном наприкінці травня.

1 вересня Шольц заявив, що важливо продовжувати переговори з Путіним.
 
«Я зустрічався з російським президентом у Москві за довгим столом. (...) Я багато разів спілкувався з ним по телефону. І я говорю чітко, що продовжу це робити», — зазначав він.