Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Американський генерал Ходжес припустив розміщення українськими військами ракет біля Криму

Американський генерал Ходжес припустив розміщення українськими військами ракет біля Криму

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Американський генерал Ходжес припустив розміщення українськими військами ракет біля Криму Колишній головнокомандувач армією США в Європі Бен Ходжес у розмові з RTVI заявив, що українські війська мають потенціал для того, щоб підійти до Криму і розмістити там ракетні системи короткої дальності.

Ходжес не назвав кінцевої мети контрнаступу українських сил. "Але є цілком зрозумілі індикатори того, що існує потенціал наблизитися до Криму і потім розмістити ракетні системи короткої дальності в безпосередній близькості до російських позицій, що, природно, покращить стратегічний розклад сил", - сказав він.

Генерал також прокоментував можливе використання Росією ядерної зброї в Україні. Він вважає, що це дасть Москві "певну перевагу у військовому сенсі", але при цьому залучить до конфлікту Сполучені Штати.

"І якщо США повинні будуть відповісти, то, природно, це буде не ядерна відповідь, оскільки важливо зберегти баланс і утримати конфлікт від відкритого ядерного протистояння", - сказав він. На його думку, американська сторона і без ядерної зброї має можливості завдати непоправної шкоди армії Росії.