Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: компаніям РФ не видають ліцензії, щоб заплатити за облігаціями на $28,9 млрд

Bloomberg: компаніям РФ не видають ліцензії, щоб заплатити за облігаціями на $28,9 млрд

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Bloomberg: компаніям РФ не видають ліцензії, щоб заплатити за облігаціями на $28,9 млрд Близько $28,9 млрд боргу за корпоративними облігаціями, випущеними в Росії та номінованими в іноземній валюті, опинилися в стані технічного дефолту через несплату. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними агенства, це сталося через те, що Управління щодо здійснення фінансових санкцій при британському Мінфіні (OFSI) не видає російським компаніям необхідні ліцензії.

Причиною затримки платежів є завантаженість управління, відповідального видачу таких документів. Закордонні власники облігацій не знають, коли отримають виплати і чи отримають узагалі, зазначає Bloomberg.

"Наша головна проблема полягає в тому, що ми не знаємо, що відбувається", - сказав Філіп Баусс, який представляє інтереси групи, до якої входять близько 500 роздрібних інвесторів Evraz, більшість з яких є резидентами Великобританії.

«Не було жодного руху вперед, жодного зв'язку. Якби OFSI повідомило нам, ми були б вдячні, якби дізналися, що відбувається»,— додав пан Баусс.

Управління щодо здійснення фінансових санкцій відмовилося давати коментарі Bloomberg щодо кількості заявок на отримання ліцензій, які зараз перебувають у стадії розгляду.