Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Мешканці столиці Казахстану підтримали її перейменування

Мешканці столиці Казахстану підтримали її перейменування

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Мешканці столиці Казахстану підтримали її перейменуванняУ ході публічних слухань мешканці столиці Казахстану підтримали перейменування Нур-Султана на Астану.

Столичний масліхат (рада) запропонував мешканцям озвучити думки щодо найменування міста. Публічні слухання відбулися у форматі трансляції, яка велася у соціальних мережах масліхату 15 вересня. В обговоренні взяли участь городяни та громадські представники.

«Ми вдячні першому президенту, але сама назва, можливо, вона була поспішною. (…) Ономастична комісія детально розглянула нашу пропозицію про повернення місту імені Астана і вважала, що вона більш відповідає вимогам, і найголовніше – дозволяє об'єднати суспільство. Тому що ми бачимо розкол. Думаю, що і Нурсултан Абішевич теж, мабуть, зрозуміє, і думаю, що не образиться», - заявив заступник директора інституту історії держави Буркітбай Аяган.

Як стверджує секретар столичного маслихата Ерлан Каналімов, перейменування Нур-Султана з урахуванням переходу на цифровий документообіг коштуватиме значно менше, ніж у 2019 році.

Раніше депутатська група "Жана Казахстан" запропонувала повернути столиці республіки її колишню назву. Ініціативу про перейменування Нур-Султана в Астану було внесено до проекту конституційного закону за згодою президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва.