Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Євросоюзі побачили загрозу з боку Китаю

У Євросоюзі побачили загрозу з боку Китаю

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Євросоюзі побачили загрозу з боку КитаюКолишній прем'єр-міністр Італії, лідер партії "Вперед, Італія" Сільвіо Берлусконі заявив про загрозу Євросоюзу з боку Китаю. Про це він заявив у щоденному відеозверненні до громадян під час передвиборчої кампанії.

«Сьогодні є країна, Китайська республіка, яка об'єднала древній експансіонізм Китайської імперії із сучасним комуністичним глобалізмом і яка є для всіх нас небезпечним викликом в економічному, політичному та військовому плані», — сказав він.

За словами Берлусконі, країни ЄС мають скоординувати збройні сили та виробити зовнішню політику, щоб бути в змозі захиститися від можливих майбутніх атак – йому треба стати «військовою державою світового рівня». Політик додав, що Брюссель працюватиме над відповідним результатом.

Раніше оглядач німецької газети Handelsblatt Дана Хайде вказала на тривожний сигнал у переговорах президента Росії Володимира Путіна та голови КНР Сі Цзіньпіна, які пройшли 15 вересня. На її думку, Пекін і надалі беззастережно підтримуватиме курс Москви в Україні, оскільки Сі Цзіньпін назвав Володимира Путіна «старим другом». Журналістка припустила, що голова КНР не вірить західним ЗМІ і робить власні висновки щодо подій в Україні.