Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЗМІ: У Коломойського пройшли обшуки у справі про розкрадання в «Укрнафті»

ЗМІ: У Коломойського пройшли обшуки у справі про розкрадання в «Укрнафті»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
ЗМІ: У Коломойського пройшли обшуки у справі про розкрадання в «Укрнафті» У олігарха Ігоря Коломойського пройшли обшуки, під час яких у нього вилучили документи та гаджети, повідомляють українські ЗМІ, зокрема, Країна.ua. ЗМІ пов'язують обшуки зі справою про заволодіння майном на суму 13 млрд гривень ($356 млн) у нафто- та газодобувній компанії «Укрнафта», співвласником якої є Коломойський.

За інформацією Страна.ua, справу про заволодіння майном «Укрнафти» відкрили ще 2019 року. Зазначається, що Коломойський поки не проходить у справі ні як обвинувачений, ні як підозрюваний.
 
Проте вісім топ-менеджерів "Укрнафти" з початку вересня проходять у справі як підозрювані. Повідомляється, що під час обшуку у бізнесмена у Буковелі (курорт на Івано-Франківщині) співробітники Національного антикорупційного бюро вилучили документи та техніку.

За інформацією слідства, топ-менеджмент компанії укладав договори на постачання нафти та виконував їх до того, як «Укрнафта» отримувала всю оплату за цими контрактами. Незважаючи на це, сировина була поставлена ​​та перероблена на Кременчуцькому НПЗ, що належить бізнесменові.

У липні офіс президента України повідомив, що Коломойського позбавлено українського громадянства. У 2014-2015 роках Ігор Коломойський був губернатором Дніпропетровської області. 2021 року він потрапив під санкції США, оскільки його звинуватили в корупції на посаді губернатора.

2021 року стало відомо, що «Укрнафта» мають розділити між компаніями «Нафтогаз України» та групою компаній «Приват» Ігоря Коломойського. Передбачалося, що після поділу державна компанія «Нафтогаз Україна» заволодіє 74% потужностей з видобутку газу та 38% потужностей з видобутку нафти.
 
До групи «Приват» мало відійти 62% потужностей нафтовидобутку та 26% видобутку газу. При цьому нафту мали переробляти на Кременчуцькому заводі, що належить групі «Приват». У лютому 2022 року Коломойський повідомив, що поділ компанії припинено до дозволу уряду.