Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » В Україні з'явиться завод за стандартами НАТО

В Україні з'явиться завод за стандартами НАТО

Категорія: Новини Позиція, Економіка
В Україні з'явиться завод за стандартами НАТОДержавний концерн "Укроборонпром" домовився про будівництво заводу з виробництва боєприпасів із однією з країн Північноатлантичного альянсу.

Наголошується, що підприємства державного оборонно-промислового комплексу зараз цілодобово працюють над виробництвом, модернізацією та відновленням необхідного озброєння, а з початку повномасштабного вторгнення Росії вони вже передали збройним силам України у п'ять разів більше військової техніки та озброєння, ніж за весь 2021 рік.
 
Крім того, повідомляється, що одне із підприємств "Укроборонпрому" отримало право проводити розмінування та інші операції з вибухонебезпечними предметами на території України. Він має власний центр гуманітарного розмінування, акредитацію в ООН та фахівців високого класу. Підприємство стало третьою в Україні структурою після ЗСУ та Держслужби з надзвичайних ситуацій, яка може знешкоджувати та утилізувати боєприпаси.
 
Ще у липні 2018 року держконцерн повідомляв про початок серійного виробництва боєприпасів для 40-міліметрового гранатомета ПГОФ-40 заводом "Імпульс" (Шостка Сумської області) спільно із заводом "Кузня на Рибальському" (Київ).