Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Путін оголосив часткову мобілізацію у Росії

Путін оголосив часткову мобілізацію у Росії

Категорія: Головне, Політика
Путін оголосив часткову мобілізацію у РосіїПрезидент Росії Володимир Путін звернувся до росіян із заявою про початок часткової мобілізації у Росії. Звернення президента було показано російським телебаченням, його транслював зокрема канал «Росія-24».

За словами Путіна, призову до армії підлягають ті, хто перебуває в запасі, вже проходив службу в лавах Збройних сил Росії та має відповідну військово-облікову спеціальність. За словами Путіна, покликані на військову службу перед відправкою до частини обов'язково проходитимуть додаткову військову підготовку.

Путін зазначив, що Росія не має морального права віддати близьких людей — жителів ДНР та ЛНР — на «розірвання ката», не може не відгукнутися на їх прагнення самим визначати своє майбутнє.

Указ про проведення мобілізаційних заходів уже опубліковано на сайті Кремля.

"Громадяни Російської Федерації, покликані на військову службу з мобілізації, мають статус військовослужбовців, які проходять військову службу у Збройних Силах Російської Федерації за контрактом", - йдеться в указі.

Відповідно до указу, відстрочка від несення служби надається громадянам Російської Федерації, які працюють у організаціях оборонно-промислового комплексу.

Звільнення зі служби за контрактом не здійснюватиметься — зі служби звільнятимуть лише тих, хто не зможе виконувати обов'язки за станом здоров'я, за віком або через набуття чинності вироком суду.

За словами Шойгу, закликати студентів Міноборони не має наміру. Також не буде відправлено на війну в Україну військовослужбовців, які вже проходять строкову службу.