Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Шойгу: До лав російської армії буде призвано 300 тисяч резервістів

Шойгу: До лав російської армії буде призвано 300 тисяч резервістів

Категорія: Головне, Політика
Шойгу: До лав російської армії буде призвано 300 тисяч резервістів Міністр оборони Сергій Шойгу після оголошення в Росії часткової мобілізації перерахував категорії громадян, які будуть призиватися. Про це він повідомив у ході інтерв'ю.

За словами глави Міноборони, із запасу будуть призиватися росіяни, які вже мають бойовий досвід. Також під цю категорію потрапляють люди із необхідною для армії військово-обліковою спеціальністю. Загалом, за підрахунками Міноборони, буде призвано 300 тисяч резервістів.

Часткова мобілізація не торкнеться тих, хто зараз служить на строковій службі, вони залишаться на території Російської Федерації. Також не планують мобілізувати студентів.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що насамперед закликатимуть ті, хто раніше вже проходив службу в російських Збройних силах, а також має певні військово-облікові спеціальності та необхідний досвід.

21 вересня Путін звернувся до росіян із заявою про початок часткової мобілізації у Росії. Звернення президента було показано російським телебаченням. Путін зазначив, що Росія не має морального права віддати близьких людей — жителів ДНР та ЛНР — на «розірвання ката», не може не відгукнутися на їх прагнення самим визначати своє майбутнє.