Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Євросоюз розширить санкції проти керівництва Росії

Євросоюз розширить санкції проти керівництва Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Євросоюз розширить санкції проти керівництва Росії Європейський союз оголосив про намір запровадити щодо Росії нові санкції. Про це повідомив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель, пише Reuters.

За його словами, додаткові обмеження стосуватимуться російського керівництва і буде введено якнайшвидше.

Як повідомив Боррель, до списку санкцій увійдуть особи, залучені до організації референдумів про приєднання Донбасу, Запорізької та Херсонської областей до Росії, а також росіяни, відповідальні за «інші порушення міжнародного права». Крім того, він зазначив, що нові санкції будуть як індивідуальними, так і секторальними.

Боррель також додав, що міністри закордонних справ країн ЄС домовилися продовжувати постачання озброєння Україні. При цьому він відмовився уточнювати, хто потрапить до нового списку санкцій або про яку саме військову допомогу йдеться.
 
Водночас голова євродипломатії висловив думку, що нових заходів буде вжито одностайно. За даними агентства, восьмий пакет санкцій може бути затверджений у середині жовтня.

Про деталі нового пакету санкцій повідомила газета Politico. За даними видання, серед заходів, що пропонуються, будуть обмеження цін на російську нафту, розширення списку санкцій проти російських фізичних осіб, а також заборона на імпорт російських діамантів та інших предметів розкоші.