Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » США пригрозили Росії економічними санкціями у разі приєднання Донбасу

США пригрозили Росії економічними санкціями у разі приєднання Донбасу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
США пригрозили Росії економічними санкціями у разі приєднання ДонбасуПрезидент США Джо Байден заявив, що Вашингтон ніколи не визнає референдуми у Донецькій та Луганській народних республіках, Запорізькій та Херсонській областях України та пригрозив Росії економічними санкціями. Його заява наводиться на сайті Білого дому.

Глава американської держави зазначив, що проведення референдумів грубо порушує міжнародне право, включаючи статут ООН. Він попередив, що США разом із союзникам у відповідь запровадять «швидкі та важкі» санкції.

"Ми будемо працювати з нашими союзниками та партнерами над запровадженням додаткових швидких та суворих економічних витрат для Росії", - заявив Байден. 

Вранці 23 вересня у так званих Донецькій та Луганській народних республіках, а також у Запорізькій та Херсонській областях розпочалися референдуми щодо приєднання до Росії як суб'єктів. Голосування триватиме до 27 вересня.

Країни «Великої сімки» (G7) засудили проведення референдумів на території України, вважаючи їх за порушення міжнародного права. Подібні дії є порушенням статуту ООН та міжнародного права, а також суперечать «верховенству права», наголосили лідери держав.