Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Китай закликав США виступити проти незалежності Тайваню

Китай закликав США виступити проти незалежності Тайваню

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Китай закликав США виступити проти незалежності Тайваню США мають чіткі політичні зобов'язання перед Китаєм щодо тайванського питання, але дії американської сторони суперечать їм, заявив міністр закордонних справ КНР Ван І.

На зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном на полях сесії Генеральної Асамблеї ООН він закликав: Вашингтон має чітко виступити проти незалежності острова. Під час переговорів китайський міністр «виклав тверду та справедливу позицію» Пекіна. Глава МЗС загострив увагу «на недавніх помилкових діях США» щодо тайванського питання.

Він наголосив, що США мають повернутися до виконання трьох спільних американо-китайських комюніке та дотримання принципу «одного Китаю». Ван І вважає, що відносини двох країн досягли критичної точки.

Нове загострення конфлікту в Тайванській протоці відбулося на тлі поїздки на острів спікера палати представників США Ненсі Пелосі. Пекін вважав візит американського політика на острів ігноруванням принципу одного Китаю. Після цього КНР провела навчання у районі Тайваню.