Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Офіс Ердогана: питання обміну полоненими між РФ та Україною обговорювалося понад три місяці

Офіс Ердогана: питання обміну полоненими між РФ та Україною обговорювалося понад три місяці

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Офіс Ердогана: питання обміну полоненими між РФ та Україною обговорювалося понад три місяціОфіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин розповів, що питання обміну полоненими між Росією та Україною обговорювалося понад три місяці, спочатку у списку було 15 командирів полку "Азов". Про це повідомляє CNN Turk.

За його словами, список обговорювався під час візиту турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана до Львова, потім під час зустрічі президента Туреччини з російським колегою Володимиром Путіним у Самарканді.

Вночі 22 вересня внаслідок переговорів було повернуто з підконтрольних Україні територій 55 військовослужбовців Збройних сил Росії, а також терористи Донецької та Луганської народних республік.

Україні своєю чергою вдалося повернути 215 військових, у тому числі бійців полку «Азов». Серед них, за інформацією української сторони, були командир «Азова» Денис Прокопенко із позивним Редісом та його заступник Святослав Паламар із позивним Каліною.

Крім цього, Росія звільнила десять іноземних найманців, засуджених до страти в ДНР, серед них — піддані Великобританії Шон Піннер і Ейден Аслін, а також підданий Марокко Саадун Брагім.