Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Reuters: США готують новий пакет військової допомоги Україні на суму мільярд доларів

Reuters: США готують новий пакет військової допомоги Україні на суму мільярд доларів

Категорія: Головне, Політика
Reuters: США готують новий пакет військової допомоги Україні на суму мільярд доларів США готуються виділити Україні новий пакет воєнної допомоги. Про це повідомляє Reuters.

Джерела агентства стверджують, що йдеться про постачання на суму один мільярд доларів. Очікується, що пакет буде затверджено найближчими днями.

Попередній пакет американської допомоги Україні включав боєприпаси для ракетних систем HIMARS, артилерійські снаряди, системи боротьби з безпілотниками, радари, спорядження для розмінування, стрілецьку зброю, прилади нічного бачення та утеплене обмундирування для холодної погоди. Загалом на ці цілі було виділено 600 мільйонів доларів.

Раніше повідомлялося, що напередодні проміжних виборів до конгресу США у політичній еліті може статися розкол через ідею допомоги Україні.
 
Як уточнюється, на виборах до конгресу США, які відбудуться вже в листопаді 2022 року, більшість місць можуть зайняти республіканці, які у розпал внутрішніх проблем, у тому числі інфляції, не бачать необхідності виправдання таких величезних витрат на постачання зброї Києву, а отже, постараються скоротити витрати.