Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: Європа готова пережити зиму без російського газу

Bloomberg: Європа готова пережити зиму без російського газу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика

Bloomberg: Європа готова пережити зиму без російського газуЄвропа готова до зими без російського газу, йдеться у дослідженні Bloomberg New Energy Finance (BNEF). Інтенсивні закупівлі зрідженого природного газу (ЗПГ) ЄС означають, що цієї зими вона матиме достатньо палива для вироблення електроенергії, пише Bloomberg.


 

Наступної зими регіон може імпортувати ЗПГ майже на 40 відсотків більше, ніж роком раніше, а наступного літа він здатний збільшити закупівлі приблизно на 14 відсотків для відновлення втрачених запасів. Цього достатньо, щоб компенсувати повну зупинку постачання російського палива та пережити холодну погоду, зазначає видання.


Щоб отримати додаткові обсяги, європейським покупцям необхідно буде придбати на спотовому ринку ЗПГ на 90 відсотків більше газу, ніж вони отримали за довгостроковими контрактами, що посилить конкуренцію з Азією. Це підтримає світові ціни на газ, які різко зросли з того часу, як Європа захотіла зменшити свою залежність від Росії.

 

Також став відомий прогноз BNEF, згідно з ним, Європа імпортує 40 мільйонів тонн ЗПГ цієї зими і трохи більше влітку. Тим часом більше російського ЗПГ надходитиме до Китаю, попит на який взимку, як очікується, впаде на 16 відсотків порівняно з минулим роком.


27 вересня у Європі відбулося урочисте відкриття газопроводу Baltic Pipe, який міг би стати альтернативою російському «Північному потоку».