Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Україна заборонила експорт товарів до Росії

Україна заборонила експорт товарів до Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Україна заборонила експорт товарів до РосіїЕкспорт з України до Росії впав із січня по червень майже в 60 разів — із $250 млн до $4,2 млн. Після заборони на експорт клієнтам у Росії українські підприємства зможуть зосередитися на інших ринках, впевнені у Києві.

Уряд України заборонив експорт продукції на територію Росії, захід діятиме до скасування військового стану або припинення «недружніх дій» з боку Москви на адресу Києва. Про це повідомило Мінекономіки України.

«Експорт товарів у РФ де-факто було зупинено. Наразі це закріплено і на правовому рівні», — пояснила перший віце-прем'єр, міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона вказала, що прийняте рішення не вплине на економіку України, оскільки за кілька місяців після початку війни (з березня по червень) обсяг експорту товарів з України до Росії склав $4,2 млн — в основному це продукція чорної металургії ($4,189 млн) і хімічна продукція ($57,2 тис.) — тоді як у січні цього року експорт з України до Росії становив $250 млн.

«Крім того, ембарго на експорт допоможе українським компаніям, які мали контрактні зобов'язання перед суб'єктами Росії, встановити юридичну чіткість у питанні невиконання контрактів. Тепер вони матимуть змогу сконцентрувати активність на інших ринках», — додала міністр економіки.