Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Росія скликає Радбез ООН через вибухи на «Північних потоках»

Росія скликає Радбез ООН через вибухи на «Північних потоках»

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Росія скликає Радбез ООН через вибухи на «Північних потоках» Представник російського МЗС Марія Захарова повідомила про намір скликати засідання Ради безпеки ООН через пошкодження «Північного потоку» та «Північного потоку — 2». Вона визнала подію «провокаціями». Термінове засідання РБ ООН відбудеться 30 вересня о 22:00.

"Росія має намір скликати офіційне засідання РБ ООН у зв'язку з провокаціями щодо трубопроводів СП-1 і СП-2", - написала Захарова в Telegram.
 
У Кремлі заперечують причетність Росії до аварій і вважають, що через те, що сталося, США нарощують прибуток. Незадовго до цього Марія Захарова закликала президента США Джо Байдена підтвердити чи спростувати причетність його країни до аварій.

За даними газети Tagesspiegel, служби безпеки Німеччини припускають, що три труби газопроводів можуть виявитися непридатними для ремонту. Якщо їх не відремонтувати швидко, то солона вода, яка потрапила до труб, викличе корозію. Як причина аварій називалися диверсії. Газета Tagesspiegel писала, що, за однією з версій, водолази могли прикріпити вибухівку до трьох труб.

26 вересня було зафіксовано падіння тиску на трьох нитках газопроводів. 27 вересня, після проведення перевірки, влада Швеції та Данії оголосила, що на газопроводах стався витік після вибухів.