Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У США назвали потенційне застосування Росією ядерної зброї атакою на НАТО

У США назвали потенційне застосування Росією ядерної зброї атакою на НАТО

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У США назвали потенційне застосування Росією ядерної зброї атакою на НАТО Американський сенатор-демократ від Південної Кароліни Ліндсі Грем пригрозив, що потенційне застосування Росією ядерної зброї в Україні означатиме «атаку на країни НАТО». Таку заяву він зробив на засіданні юридичного комітету сенату конгресу США. 

«Якщо [президент Росії] Володимир Путін застосує ядерну зброю, якщо він реалізує свою загрозу щодо України, я розцінював би це як напад на НАТО в цілому», — висловився Грем. Він зазначив, що у разі ядерного удару по Україні радіація торкнеться всієї Європи.

Політик закликав конгрес і союзників США по НАТО донести до Росії, що на неї «обрушиться все пекло», якщо вона зважиться на такий крок.

Москва неодноразово на офіційному рівні заперечувала плани щодо застосування ядерної зброї в Україні. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на 77-й сесії Генеральної Асамблеї ООН нагадав, що Росія має доктрину ядерної безпеки, в якій «абсолютно чітко зазначено випадок застосування». Таку нагоду також виключав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.