Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: Заявка України на прискорений вступ до НАТО стала несподіванкою для США

Politico: Заявка України на прискорений вступ до НАТО стала несподіванкою для США

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Politico: Заявка України на прискорений вступ до НАТО стала несподіванкою для США Рішення України подати заявку на прискорений вступ до НАТО стало несподіванкою адміністрації президента США. Про це повідомляє газета Politico із посиланням на джерела.

Як зазначає видання, думки американських політиків щодо цього питання розділилися. Зокрема, це стосується необхідності участі американських військових у захисті будь-якого члена альянсу, який зазнав нападу. Так, коментуючи рішення Києва, речник палати представників конгресу США Ненсі Пелосі відмовилася дати пряму відповідь. При цьому вона заявила, що підтримує «гарантії безпеки» для України.

Деякі прихильники екс-президента США Дональда Трампа намагалися переконати Україну відмовитись від планів вступити до НАТО і раніше. На їхню думку, це дозволило б зняти напруження у відносинах з Росією.

Раніше радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що зараз не найкращий час, щоб обговорювати у Брюсселі можливість вступу України до НАТО. Про те, що Київ не може бути прийнятий до альянсу прямо зараз, також сказав і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.