Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Уряд ввів санкції проти 3600 російських фізичних та юридичних осіб

Уряд ввів санкції проти 3600 російських фізичних та юридичних осіб

Категорія: Головне, Політика
Уряд ввів санкції проти 3600 російських фізичних та юридичних осіб Уряд України запровадив новий пакет санкцій щодо 3600 російських фізичних та юридичних осіб. Про це повідомила прес-служба Міністерства економіки країни.

«Рада національної безпеки та оборони (РНБО) України 30 вересня ухвалила рішення про запровадження нових пакетів санкцій проти понад 3600 фізичних та юридичних осіб», — йдеться у повідомленні.

У списку фігурують родичі президента Росії Володимира Путіна та його близьке оточення, представники регіональних еліт та влади, вищий керівний склад Збройних сил РФ, а також олігархи, представники урядів Луганської та Донецької народних республік та артисти, у тому числі ті, які мають громадянство України. Також ухвалено санкції щодо іноземних спостерігачів на референдумах.

Крім того, під обмеження потрапили системоутворюючі компанії, банки, підприємства добувної, енергетичної, комунікаційної, логістичної та інших галузей.

За словами міністра економіки України Юлії Свириденко, потенціал посилення санкцій щодо Росії ще далеко не вичерпано, а український уряд продовжить «синхронізувати санкційні дії» із закордонними партнерами.

Раніше у Bloomberg заявили, що введені проти російських чиновників санкції не мають жодного впливу на економіку Росії, оскільки Москва отримує фінансову вигоду від продажу нафти та газу.