Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Repubblica: розвідка НАТО побоюється запуску ядерного безпілотного підводного апарату "Посейдон"

Repubblica: розвідка НАТО побоюється запуску ядерного безпілотного підводного апарату "Посейдон"

Категорія: Головне, Політика
Repubblica: розвідка НАТО побоюється запуску ядерного безпілотного підводного апарату "Посейдон" Розвідка НАТО попередила командування Північноатлантичного альянсу про можливі випробування Росією безпілотного підводного апарату "Посейдон", пише італійська газета La Repubblica.

Як уточнив автор, у звіті спеціальних служб йдеться про переміщення багатоцільового атомного підводного човна (АПЛ) «Білгород» у Карському морі. Експерти побоюються, що там можуть пройти запуски ядерного безпілотника.

«Посейдон» може згенерувати радіоактивне цунамі, здатне стерти з лиця землі такі мегаполіси, як Нью-Йорк чи Лос-Анджелес.

Супутники з інфрачервоними датчиками, які США мають у своєму розпорядженні, не здатні побачити, що відбувається у морських глибинах. Розробники "Посейдона" створили його безшумним. Він випромінює мало тепла та рухається зі швидкістю понад 100 кілометрів на годину.

"Навіть просте оголошення про випробування дозволило б Кремлю продемонструвати унікальну здатність у перетягуванні канату із Заходом: зброя, проти якої немає захисту", - пише у своїй публікації La Repubblica.