Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Верховна Рада розгляне проект про вилучення 900 об'єктів власності Росії в Україні

Верховна Рада розгляне проект про вилучення 900 об'єктів власності Росії в Україні

Категорія: Головне, Політика
Верховна Рада розгляне проект про вилучення 900 об'єктів власності Росії в УкраїніУкраїнський парламент на найближчому засіданні розгляне проект закону про націоналізацію щодо прискореної процедури понад 900 об'єктів російської власності в Україні. Про повідомив заступник голови комітету Верховної ради з питань економічного розвитку Роксолани Підласи.

«На найближчому засіданні Верховна рада розгляне питання щодо націоналізації активів Російської Федерації в Україні. Кабмін уклав перелік, до якого увійшли понад 900 об'єктів, які належать безпосередньо Росії як державі. Примусове відчуження цих об'єктів відбудеться за особливою процедурою», - сказала вона.

За її словами, зокрема йдеться про підприємство «Енергомашспецсталь» у Краматорську та мережу магазинів парфумерії та косметики Brocard.

1 квітня повідомлялося, що Верховна рада ухвалила закон, який розширює перелік осіб, майно яких підлягає націоналізації.

У серпні український уряд затвердив указ президента країни Володимира Зеленського щодо конфіскації 903 об'єктів власності РФ на території України.
 
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив, що російське майно, яке планується конфіскувати, розділили на три категорії. Перша категорія - це майно, що належить російській державі, друга - активи, що належать підсанкційним громадянам та компаніям із РФ, до третьої групи включені активи російських банків.