Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Вірменія та Азербайджан обговорили мирний договір

Вірменія та Азербайджан обговорили мирний договір

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Вірменія та Азербайджан обговорили мирний договірГлави МЗС Вірменії та Азербайджану обмінялися думками щодо мирного договору в Женеві. 
 
Міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян та голова зовнішньополітичного відомства Азербайджану Джейхун Байрамов провели зустріч у Женеві, під час якої обговорили питання, пов'язані з врегулюванням ситуації у Нагірному Карабаху, а також обмінялися думками щодо мирного договору між країнами.
 
Про це повідомляється на офіційному сайті міністерства закордонних справ (МЗС) Вірменії.

«Сторони обмінялися думками щодо мирного договору між Вірменією та Азербайджаном, забезпечення прав та гарантій безпеки вірмен Нагірного Карабаху, у тому числі через створення механізму обговорень між Степанакертом та Баку», — йдеться у повідомленні.

Крім того, як заявляють у Єревані, сторони погодилися на необхідності розблокувати транспортні маршрути в регіоні, а також у впровадженні «міжнародних механізмів контролю прикордонної ситуації».

Раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що на кордоні з Азербайджаном необхідно розмістити міжнародних спостерігачів, щоби врегулювати конфліктну ситуацію в регіоні. На думку Пашиняна, це може бути місія Ради безпеки ООН або ОБСЄ.