Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » CNN: Київ запропонував Вашингтону право контролювати цілі для далекобійного озброєння

CNN: Київ запропонував Вашингтону право контролювати цілі для далекобійного озброєння

Категорія: Головне, Політика
CNN: Київ запропонував Вашингтону право контролювати цілі для далекобійного озброєння Україна запропонувала США право контролювати вибір цілей для далекобійного озброєння, якщо Вашингтон вирішить постачати його Києву. Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела, знайомі з пропозицією.

За даними телеканалу, в обмін на ракети, дальність дії яких перевищує 100 кілометрів, українське керівництво готове надавати Вашингтону інформацію про цілі, а також право забороняти удари по конкретних об'єктах.

Як зазначає CNN, раніше влада США відмовлялася від поставок подібного озброєння, у тому числі ракет ATACMS (Army Tactical Missile System) та безпілотників далекого радіусу дії. Вони, вважали у Вашингтоні, можуть використовуватись Києвом для ударів по територіях у глибині Росії. Проте остаточного рішення з цього питання Білий дім наразі не ухвалив.

Координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Джон Кірбі у відповідь на питання щодо прийнятності такої пропозиції заявив, що США «перебувають у постійному контакті» з Києвом у питанні надання військової допомоги.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що Київ обговорює зі США постачання далекобійних ракет. За його словами, переговори продовжуються, незважаючи на заяви Сполучених Штатів про те, що вони не збираються постачати Україні ці ракети.