Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Tribune: Франція планує поставити Україні близько 20 бронетранспортерів Bastion

Tribune: Франція планує поставити Україні близько 20 бронетранспортерів Bastion

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Tribune: Франція планує поставити Україні близько 20 бронетранспортерів Bastion Франція планує поставити Україні близько 20 бронетранспортерів Bastion. Про це повідомляє Tribune із посиланням на обізнані джерела.

За даними видання, контракт між французьким виробником Arquus, що належить шведській групі Volvo, та міноборони Франції перебуває в роботі. Договір поки не укладено, проте постачання Україні 20 бронеавтомобілів Bastion може бути виконане у найкоротший термін.

Зазначається, що Bastion здатний перевозити до 10 людей. Уточнюється, що Києву планується відправити бойову модель, де буде можливість встановити кулемет калібру 12,7 мм.

1 жовтня газета Le Monde писала, що Франція готується поставити Україні від шести до дванадцяти самохідних артилерійських установок CAESAR, які спочатку призначали Данію. Наголошувалося, що не всі САУ відповідають специфікаціям, зазначеним раніше Копенгагеном, а Київ, у свою чергу, готовий використати озброєння у їхньому нинішньому стані.

Раніше повідомлялося, що Франція до кінця 2022 року має намір розпочати п'ятитижневий курс підготовки солдатів Збройних сил України у Польщі.