Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » WSJ: США планують запровадити нові обмеження на експорт мікросхем та напівпровідників у КНР

WSJ: США планують запровадити нові обмеження на експорт мікросхем та напівпровідників у КНР

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
WSJ: США планують запровадити нові обмеження на експорт мікросхем та напівпровідників у КНР США мають намір запровадити нові обмеження на експорт напівпровідників та мікросхем до Китаю. Про це повідомляє газета The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

Зазначається, що Вашингтон планує оголосити про нові санкційні заходи цього тижня. За даними газети, адміністрація президента США Джо Байдена намагається переконати головних союзників країни приєднатися до обмежень.

Раніше Reuters повідомляв, що адміністрація президента США Джо Байден хоче розширити обмеження на експорт чіпів до Китаю.
 
За даними агентства, міністерство торгівлі заборонило компаніям KLA Corp, Lam Research Corp. та Applied Materials Inc. експортувати обладнання для виробництва мікросхем на заводи в Китаї, які виробляють 14-нанометрові або сучасніші напівпровідники, якщо продавці не отримають ліцензії.

Раніше повідомлялося, що республіканці в сенаті США закликали компанію Apple не використовувати напівпровідники китайського виробництва, інакше компанія зіткнеться з «пильною увагою» конгресу.