Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: постпреди країн Євросоюзу погодили стелю цін на російську нафту

Politico: постпреди країн Євросоюзу погодили стелю цін на російську нафту

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Politico: постпреди країн Євросоюзу погодили стелю цін на російську нафту Постпреди країн Європейського союзу (ЄС) досягли домовленості щодо нового пакету санкцій проти Росії, зокрема щодо запровадження стелі цін на російську нафту. Про це повідомляє Politico із посиланням на дипломатів Євросоюзу.

Очікується, що фінальну версію проекту, що включає обмеження цін на російську нафту, буде схвалено в середу, 5 жовтня.

При цьому глава МЗС Угорщини Петер Сійярто повідомив, що країна на раді постпредів країн ЄС домоглася виключення зі стелі цін на російську нафту — вона не поширюватиметься на трубопровідну нафту. За його словами, у разі надзвичайної ситуації обмеження цін на нафту також не поширюватиметься на морський транспорт, який замінятиме трубопроводи.

Міністр також додав, що нові антиросійські санкції не стосуватимуться атомної енергетики та будівництва атомної електростанції (АЕС) в угорському Пакші.

Позиція США

Помічник міністра фінансів США з економічної політики Бен Харріс заявив, що нові санкції «Великої сімки» проти Росії вводитимуть у три етапи і торкнуться сирої нафти та нафтопродуктів. Також будуть вжиті заходи щодо дизельного палива та продуктів нафтопереробки.

За його словами, рішення щодо обмеження вартості нафти з Росії ще не прийнято. Він повідомив, що стеля ціни буде досить високою, щоб стимулювати російську сторону підтримувати видобуток, а також буде вищою за граничні витрати видобутку для найдорожчої нафтової свердловини в РФ.