Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Держбюро розслідувань України звинуватило у держзраді депутата від «ОПЗЖ» Кузьміна

Держбюро розслідувань України звинуватило у держзраді депутата від «ОПЗЖ» Кузьміна

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Держбюро розслідувань України звинуватило у держзраді депутата від «ОПЗЖ» Кузьміна Депутата Верховної Ради від забороненої Києвом партії «Опозиційна платформа – за життя» («ОПЗЖ») Рената Кузьміна звинуватили в держзраді, заявили у Державному бюро розслідувань (ДБР) України.

«За матеріалами ГБР виконуючий обов'язки генерального прокурора повідомив про підозру у державній зраді народному депутату України Ренату Кузьміну», — йдеться у повідомленні відомства. На думку ГБР, Кузьмін починаючи з березня 2021 року вів пропаганду в соціальних мережах з метою створення в суспільстві «антиукраїнських настроїв».

Проте знайти депутата українським силовикам поки що не вдалося: вони одночасно обшукали 10 місць, де він міг би перебувати, але місцезнаходження Кузьміна не встановили. За українським законом парламентарію загрожує до 15 років в'язниці та конфіскація майна.

У серпні повідомлялося, що соратницю опозиційного політика Віктора Медведчука та колишню голову львівської філії української партії «ОПЗЖ» Інну Іваночко затримали у Львові. Її також підозрюють у держзраді.