Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ASPR: США закуплять препарат Nplate для лікування гострої променевої хвороби на $290 мільйонів

ASPR: США закуплять препарат Nplate для лікування гострої променевої хвороби на $290 мільйонів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
ASPR: США закуплять препарат Nplate для лікування гострої променевої хвороби на $290 мільйонівМіністерство охорони здоров'я та соціальних служб США закуповує ліки для лікування гострої променевої хвороби на 290 мільйонів доларів. Про це повідомляється на офіційному сайті американського Управління зі стратегічної готовності та реагування (ASPR, Administration for Strategic Preparedness & Response).

"У рамках тривалих і постійних зусиль, спрямованих на те, щоб краще підготуватися до порятунку життів після радіологічних та ядерних надзвичайних ситуацій, Міністерство охорони здоров'я та соціальних служб США закуповує партію препарату Nplate у [американської фармкомпанії] Amgen USA Inc.", - йдеться у повідомленні.

Гостра променева хвороба виникає внаслідок впливу високої дози радіації, яка досягає внутрішніх органів за лічені секунди протягом короткого проміжку часу. Симптоми включають порушення згортання крові внаслідок низької кількості тромбоцитів, що може призвести до неконтрольованої та небезпечної для життя кровотечі.