Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Голову Нацбанку України, який пішов у відставку, звинуватили у розкраданнях

Голову Нацбанку України, який пішов у відставку, звинуватили у розкраданнях

Категорія: Головне, Політика
Голову Нацбанку України, який пішов у відставку, звинуватили у розкраданнях За версією слідства, Шевченко та інші чиновники Укргазбанку платили посередникам за залучення великих клієнтів. Але насправді клієнти розміщували кошти у держбанку за своєю ініціативою, і жодних послуг посередники не надавали. 

Колишньому голові Національного банку України (НБУ) Кирилу Шевченку, який днями оголосив про відставку, звинуватили в розкраданні коштів в Укргазбанку, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Шевченко керував правлінням Укргазбанку з 2014 року, поки 2020-го не очолив НБУ.

За даними слідства, керівництво Укргазбанку використало інформацію про договори банківського обслуговування, укладені з великими клієнтами. У період з 2014 по 2019 рік банк підписував фіктивні договори з фізособами та юросібами, які нібито залучили туди цих великих клієнтів як «агенти» банку.
 
"За такі "агентські послуги" банк щомісяця незаконно виплачував "винагороду" цим особам", - повідомили в прокуратурі.
 
Збитки від дій керівництва Укргазбанку у відомстві оцінили у понад 206 млн грн (майже $5,6 млн).

У прокуратурі уточнили, що пред'явлені Шевченком звинувачення не стосуються періоду, коли він очолював Нацбанк. Загалом у справі проходять п'ять основних фігурантів – це колишні та чинні посадові особи банківських установ.