Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Україна припинить експорт електроенергії до ЄС через ракетні обстріли

Україна припинить експорт електроенергії до ЄС через ракетні обстріли

Категорія: Головне, Економіка
Україна припинить експорт електроенергії до ЄС через ракетні обстрілиКиїв на тлі ракетного обстрілу припинить експорт електроенергії до країн Європейського союзу. Про це повідомляється у заяві, опублікованій на сайті Міністерства енергетики України.

У заяві відомства повідомили, що ракетні обстріли, що вразили теплову генерацію та електричні підстанції, змушують країну «піти на припинення з 11 жовтня 2022 року експорту електроенергії для стабілізації власної енергосистеми».

Раніше повідомлялося, що п'ять областей України залишилися без електропостачання внаслідок обстрілу, у деяких регіонах воно частково порушено.

У понеділок, 10 жовтня, Росія завдала серії ракетних ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури у Києві, Харкові та Харківській області. Очевидці також повідомляли про вибухи у Львові, Одеській, Івано-Франківській, Сумській та Рівненській областях. На Західній Україні пошкоджено контактні мережі, також масово фіксуються проблеми з доступом до Інтернету. Крім цього, у багатьох жителів зникли світло та вода.