Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » Не випускають навіть по перепустках

Не випускають навіть по перепустках

Категорія: Новини Позиція, Регіон
Не випускають навіть по перепустках Чотирнадцятий день окупанти на своїх блокпостах тримають у заручниках жінок, новонароджених, людей похилого віку, які хочуть виїхати з окупованих населених пунктів. Людей випускають дуже маленькими групами з 28 вересня. Фактично за добу вдається виїхати, щонайбільш 300 людям. Хоча, як правило, вдається виїхати півсотні людей за добу.

Наразі на блокпості понад 4000 людей, понад 1000 автівок, про це в етері телемарафону зазначив мер Мелітополя Іван Федоров. Російські війська не випускають навіть тих, хто отримав перепустку. Причин не пояснюють. Щобільше, якщо люди, які чекають на виїзд, поїхали ночувати додому — їх перепустка й номер в черзі обнуляються.

«Після того, як частково був зруйнований Кримський міст,  проїзд суттєво обмежений. Сьогодні єдиний шлях до евакуації це є через місто Мелітополь-Бердянськ-Маріуполь, там виїжджати в росію, а потім звідти вже їхати до Грузії або країн ЄС. На жаль, виїзд через Василівку неможливий, бо з 28 вересня стоїть черга», — зазначив в етері телемарафону Федоров.

Мер Мелітополя зазначив, що вже загинуло кілька людей в черзі. Але терор посилюється. Ворог продовжує прикриватися людьми, як живим щитом.