Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЦВК зареєструвала Токаєва кандидатом на виборах президента в Казахстані

ЦВК зареєструвала Токаєва кандидатом на виборах президента в Казахстані

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
ЦВК зареєструвала Токаєва кандидатом на виборах президента в Казахстані Центральна виборча комісія (ЦВК) Казахстану зареєструвала чинного президента Касим-Жомарта Токаєва як кандидат на позачергових виборах глави держави. Про це повідомлятимуть на сайті ЦВК.

Токаєв є першим зареєстрованим кандидатом. Комісія ухвалила видати йому кандидатське посвідчення, а також «опублікувати в засобах масової інформації повідомлення про реєстрацію кандидатом у президенти Республіки Казахстан».

11 жовтня в країні завершилося висування кандидатів на пост глави держави – свої кандидатури висунули 12 осіб. Етап реєстрації завершиться 21 жовтня, після чого розпочнеться передвиборча агітація, яка триватиме до дня тиші 19 листопада.

Раніше голова Центрвиборчкому Нурлан Абдіров заявив, що Токаєв відповідає всім вимогам, які пред'являються конституцією та законом «Про вибори в Республіці Казахстан». 6 жовтня партія «Ак Жол» («Світлий шлях») висунула чинного главу держави як кандидата на майбутні президентські вибори, які відбудуться 20 листопада.
 
Токаєв погодився балотуватися на найвищу посаду країни від народної коаліції суспільно-політичних сил і зазначив, що для нього це велика честь та відповідальність.