Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Washington Post: США обурилися затримкою фінансової допомоги Україні з боку Європи

Washington Post: США обурилися затримкою фінансової допомоги Україні з боку Європи

Категорія: Головне, Політика
Washington Post: США обурилися затримкою фінансової допомоги Україні з боку ЄвропиНапруженість між США та їх західними союзниками зростає через погіршення стану економіки України. Американські офіційні особи все частіше підштовхують Європейський Союз до збільшення фінансової допомоги країні, пише Washington Post.

Кілька разів останнім часом міністр фінансів США Джане Йеллен закликала своїх міжнародних колег збільшити обсяг допомоги та прискорити надходження коштів на Україну. Вона обурилася затримкою у цьому питанні з боку Європи.

Нові прогнози Світового банку передбачають, що економіка України скоротиться на 35 відсотків цього року, а інфляція може сягнути 40 відсотків на початку наступного року. Президент країни Володимир Зеленський раніше заявив, що Україна потребує екстреної економічної допомоги Заходу на суму до 38 мільярдів доларів.
 
Ця цифра не включає додаткові 350 мільярдів доларів, які, за оцінкою Світового банку, будуть потрібні для відновлення України.

США надали економічну допомогу у розмірі 8,5 мільярдів доларів і до кінця року пообіцяли ще 4,5 мільярди. У той час, як ЄС пообіцяв виділити 11 мільярдів євро, але спрямував лише близько 3 мільярдів на кредити. Європейська комісія також обіцяє виділити 10,2 мільярда євро на екстрену економічну допомогу Україні до кінця року, не рахуючи військової допомоги.