Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Сі Цзіньпін заявив про прагнення Китаю до мирного возз'єднання з Тайванем

Сі Цзіньпін заявив про прагнення Китаю до мирного возз'єднання з Тайванем

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Сі Цзіньпін заявив про прагнення Китаю до мирного возз'єднання з ТайванемКитай прагнутиме мирного возз'єднання з Тайванем. Про це на церемонії відкриття XX з'їзду Комуністичної партії Китаю заявив голова КНР Сі Цзіньпін.

"Ми щиро і всіма силами наполягаємо на перспективі мирного возз'єднання, але ніколи не обіцятимемо відмовитися від застосування сили", - заявив китайський лідер. Він зазначив, що Пекін залишає за собою можливість вжити необхідних заходів проти зовнішнього втручання та сепаратистів.
 
Однак ці дії в жодному разі не будуть спрямовані проти більшості тайванських співвітчизників, наголосив Сі Цзіньпін.

Раніше Сі Цзіньпін заявив, що Китай показав свою рішучість протистояти сепаратистським діям, спрямованим на незалежність острова Тайвань.

Загострення конфлікту в Тайванській протоці почалося на тлі поїздки на острів спікера палати представників США Ненсі Пелосі на початку серпня цього року. Тайванська влада досі повідомляє про те, що військові КНР порушують медіанну лінію. Пекін вважав візит американського політика на острів ігноруванням Принципу одного Китаю, закріпленого у трьох американсько-китайських комюніке.