Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Байден назвав помилковим економічний план Ліз Трас

Байден назвав помилковим економічний план Ліз Трас

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Байден назвав помилковим економічний план Ліз Трас Президент США Джо Байден заявив, що від початку вважав помилковим економічний план, запропонований прем'єр-міністром Великобританії Ліз Трасс. 

Він стверджує, що був "не єдиним", хто засумнівався у правильності економічної політики Сполученого королівства. Також Байден додав, що дії Лондона були передбачуваними. Втім, зазначив американський лідер, усі рішення мають залежати від самих британців.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії припустила, що податкова політика її кабінету може призвести до нестабільності економіки країни. Вона також повідомила, що має намір змінити тактику для швидших результатів.

У вересні стало відомо, що фінансисти країн Євросоюзу (ЄС) зі скептицизмом оцінили перспективи антикризової політики уряду Великої Британії під керівництвом Ліз Трасс. Зокрема вони розкритикували план голови Мінфіну Британії Квазі Квартенга скоротити податки для найменш забезпечених верств населення за рахунок збільшення державної заборгованості.
 
Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер назвав ці заходи «масштабним експериментом, під час якого уряд натискає на газ, а центральний банк у той же момент — на гальмо».