Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Сі Цзіньпін заявив про посилення ЗС для захисту суверенітету КНР

Сі Цзіньпін заявив про посилення ЗС для захисту суверенітету КНР

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Сі Цзіньпін заявив про посилення ЗС для захисту суверенітету КНРКитай планує наростити потенціал збройних сил задля захисту державного суверенітету. Про це у неділю, 16 жовтня, заявив голова КНР Сі Цзіньпін.

«Ми повинні втілити в життя ідею партії про зміцнення армії, <…> прискорити модернізацію військової теорії, модернізацію військової організації, особового складу, озброєнь та техніки, покращити стратегічні можливості армії щодо захисту національної безпеки та суверенітету», — сказав він на церемонії відкриття XX з'їзду Комуністичної партії Китаю (КПК)

Генеральний секретар КПК також зазначив, що Пекін прагне возз'єднання з Тайванем на мирних умовах, проте допускає застосування сили у разі потреби. При цьому він наголосив, що за будь-якого розкладу заходи не будуть спрямовані проти мирного населення.

Незважаючи на прагнення домогтися повернення острівної провінції, за словами Сі Цзіньпіна, Китай ніколи не розширюватиме своїх кордонів і вестиме імперіалістичну політику.

До цього голова КНР заявив, що республіка налаштована продовжувати боротьбу із сепаратистськими діями, спрямованими на незалежність Тайваню.

Раніше в неділю в Пекіні розпочався XX з'їзд КПК, на якому планується скоригувати стратегію соціалізму з китайською специфікою у зв'язку зі змінами міжнародної кон'юнктури та завданнями національного розвитку на нову еру. Церемонія відкриття відбулася у Будинку народних зборів (парламент) у Пекіні.

28 вересня тайванське міноборони повідомило про те, що КНР направила до району острова 31 літак і чотири військові кораблі. Тайвань, у свою чергу, відправив повітряний патруль для моніторингу ситуації, а також випустив радіопопередження та розгорнув зенітно-ракетні комплекси.