Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » США незабаром будуть готові сповільнити курс постачання технологічної зброї в Україну

США незабаром будуть готові сповільнити курс постачання технологічної зброї в Україну

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
США незабаром будуть готові сповільнити курс постачання технологічної зброї в УкраїнуСША незабаром будуть готові сповільнити курс постачання технологічної зброї в Україну через виснаження власних запасів. Про можливі перспективи попередив в інтерв'ю Fox News старший радник Центру стратегічних та міжнародних досліджень Марк Канчіан.

Експерт пояснив, що зібрав достатньо інформації про запаси зброї, що залишилися в Сполучених Штатах і про промислові потужності держави. Крім того, Канчіан розмовляв на цю тему з інформатором в адміністрації президента Джо Байдена.

Грунтуючись на отриманих даних, фахівець припустив, що американці почнуть експортувати Києву менш якісні види озброєнь або зовсім уповільнять постачання. «Підтримувати Україну нам доведеться в інший спосіб. Наприклад, ми можемо надати аналоги, купити техніку у третіх країн», - заявив він.

Раніше радник офісу президента України Олексій Арестович повідомив про золотий дощ у вигляді постачання озброєння від країн Заходу. Він зазначив, що тепер Україна зможе створити «інтегровану систему протиповітряної оборони (ППО) із комплексами різної дальності та об'єднані в єдину систему», з організацією якої допоможуть США.

14 жовтня глава Міноборони України Олексій Резніков розповів, що США поставлять Україні зенітні ракетні комплекси (ЗРК) NASAMS. Крім цього, Німеччина у жовтні поставить Києву системи ППО IRIS-II.