Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » WP: Росія отримає від Ірану нові балістичні ракети та безпілотники

WP: Росія отримає від Ірану нові балістичні ракети та безпілотники

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
WP: Росія отримає від Ірану нові балістичні ракети та безпілотники Росія домовилася з Іраном про нові поставки зброї, в рамках яких російські війська вперше отримають іранські балістичні ракети класу «земля-земля» та партії безпілотників. Про це стало відомо The Washington Post (WP).

За даними, Росія отримає від Ірану партію балістичних ракет малої дальності Fateh-110 і Zolfaghar, здатних вражати цілі на відстані до 300 і 700 кілометрів відповідно. Крім того, готуються нові постачання десятків БПЛА Mohajer-6 та Shahed-136. Про те, що російські війська використовують ці безпілотники у війні в Україні, йшлося ще у серпні.

Вказується, що Shahed-136 називають дроном-камікадзе, вони здатні вражати цілі на відстані понад 2000 км. За даними WP, нещодавно іранські технічні радники відвідали південні регіони Росії, щоб надати інструкції з експлуатації безпілотників. Залишки безпілотників обох типів після використання вже знаходили в Україні останні тижні, вони були перефарбовані та названі по-новому.

Видання повідомляє, що офіційні особи Тегерана відвідували Росію ще 18 вересня для остаточного узгодження умов додаткових постачань зброї, у тому числі балістичних ракет.

Ще наприкінці серпня повідомлялося, що Іран відправив до Росії безпілотні літальні апарати, ймовірно, Mohajer-6 та Shahed. Тоді йшлося про сотні БПЛА. За інформацією WP, перша партія безпілотників прибула до країни ще 19 серпня.

У жовтні експерт Центру військово-політичної журналістики Борис Рожин заявив, що Росія замовила в Ірану нові безпілотники Arash-2. Фахівець послався на іранські джерела.