Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Названо головних покупців українського зерна

Названо головних покупців українського зерна

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Названо головних покупців українського зерна Головними покупцями українського зерна у червні-липні 2022 року стали країни з розвиненою економікою, на них припав 81 відсоток від усіх постачань. Відповідні дані опубліковано на платформі ООН Comtrade.

Зазначається, що обсяги поставок у цей період знизилися на 43 відсотки: на ринки було експортовано продукції на 771 мільйон доларів проти 1,3 мільярда роком раніше. При цьому західні країни наростили закупівлі, придбавши в України зерно на 625 мільйонів доларів проти 380 мільйонів на рік раніше.

Серед основних покупців українського зерна названо Румунію, Польщу, Туреччину, Угорщину та Єгипет. До топ-10 лідерів із закупівлі минулого літа також увійшли Словаччина, Ліван, Нідерланди, Німеччина та Іспанія.

У неділю, 16 жовтня, у Москві розпочалися переговори російської сторони з представниками ООН щодо зернової угоди. За словами офіційного представника генсека ООН Стефана Дюжарріка, метою поїздки є продовження та розширення зернової угоди та сприяння експорту російського зерна та добрив.

Координатор продуктової угоди, яка передбачає вивезення українського зерна з чорноморських портів, в ООН Амір Махмуд Абдулла заявляв, що її дія може бути розширена. Він також наголосив, що немає жодних підстав вважати, що договір можуть не продовжити.